Alig volt forgalom

2023.02.10. 17:16

Támogatnák is a bezárt bolt helyett újat nyitót Ófaluban

Bár mindenki azonnal észre is vehette, a község önkormányzata közleményben is tudatta a lakossággal, hogy bezárt a település egyetlen élelmiszerüzlete.

Sz. Zs.

Fotó: wavebreakmedia

Kérdésünkre Bechli Erzsébet polgármester megerősítette, hogy a nemrégiben tulajdonost váltó üzlet a gazdaságtalan működésre hivatkozva végleg lehúzta a rolót.

Hozzátéve, hogy a 378 lelkes, újra növekvő község munkaképes korú lakói szinte kivétel nélkül a környező nagyobb településekre járnak dolgozni, így legtöbben a napi bevásárlást is ott is intézik, azaz megérti a vállalkozót is. Ugyanakkor, főként az idősebbek számára, már csak szociális okokból is fontos lenne egy kisebb üzlet helyben is, épp ezért az önkormányzat erejéhez mérten támogatni is próbálná, ha valaki ismét üzletnyitásra adná a fejét. Közben egy mozgóbolt ötletét sem elvetve, ha az meg tudna felelni az egyébként igényes helyi lakosság minőségi és szállítási időkkel kapcsolatos elvárásainak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!