Nemzetközi programsorozatokat ismertek el

2023.02.01. 10:18

Több gyémánt is landolt a Pécsi Tudományegyetemnél

Marketing Gyémánt díjjal – a szakmailag kiváló marketing tevékenység elismerő védjegyével – tüntették ki a Pécsi Tudományegyetem Nemzetközi Igazgatósága által létre hívott két rendezvénysorozatot, a 2017-ben létrehozott Nemzetközi Évadot (International Season), valamint a 2016-ban alapított Pécs Summer Programot a Magyar Marketing Szövetség által meghirdetett Marketing Diamond Awards 2022 pályázaton.

Cz. E.

Fotó: AS

A Nemzetközi Évadot azért hívták életre, hogy az egyetemen tanuló közel 5000 nemzetközi hallgató által képviselt országok, népcsoportok kultúráját és értékeit bemutassa Pécs város lakosságának. Illetve fordítva, hogy a PTE-n tanulmányaikat végző külföldi hallgatók megismerjék a magyar kultúrát és a hagyományos magyar értékeket. Az elmúlt években ebben a szellemben 90 interkulturális program került megszervezésre. Ezen események között ismeretterjesztő, tudományos előadások, szakmai konferenciák, könnyű-, komoly- és népzenei koncertek, valamint táncelőadások, képzőművészeti kiállítások, workshopok és sportprogramok is szerepelnek.

A nyári programsorozatot 2016-ban alapították azzal a céllal, hogy növekvő számú, nemzetközi nyári egyetemi események kerüljenek megszervezésre a PTE-n. Az elmúlt 6 évben 37 nyári egyetemet valósítottak meg 80 országból érkező 1100 résztvevő számára, 230 oktató közreműködésével. Ennek köszönhetően a felsőoktatási intézmény e területen piacvezetővé vált a hazai intézmények között. 

A Nemzetközi Évad interkulturális rendezvénysorozat a magas szintű márkaépítő tevékenységéért nyerte el a díjat.  A Pécs Summer School Program esetében pedig a díjjal a programok során megvalósított sokrétű és magas színvonalú szolgáltatásokat jutalmazták, melyek a partneregyetemek és a hallgatók elégedettségéhez járulnak hozzá.

A Marketing Diamond Award célja, hogy az igényes, szakmailag helyes gyakorlatokat terjessze és népszerúsítse az által, hogy elismerésben részesíti a sikeres, hatékony-megoldásokat. Ez hozzájárul ahhoz is, hogy a piaci szereplőket ösztönözze a színvonalasabb marketingtevékenység megvalósításában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!