A lakók kérése volt

2023.02.08. 14:20

Továbbra sem kell telekadót fizetni

Továbbra sem lesz telekadó sem magánszemélyeknek, sem a vállalkozóknak Sásdon – közölte a minap a város polgármestere, Jusztinger János. Korábban szerepelt a képviselő-testületi előterjesztésben, hogy a tervek szerint telekadót vezetnének be a városban.

Zs. J.

Fotó: Nagy Zoltán

A hír valószínű futótűzként kapott szárnyra, mivel a polgármestert, és az önkormányzatot többen megkeresték ezzel kapcsolatban.

– Ugyan példátlanul nehéz gazdasági helyzetben működik az önkormányzatunk, de ez éppúgy igaz a vállalkozóinkra is. Köszönettel tartozunk azért, hogy Sásdon folytatják tevékenységüket. Meg kell találnunk az arany középutat annak érdekében, hogy a közszolgáltatásokat továbbra is változatlan formában biztosítsuk a sásdiaknak úgy, hogy közben ne csupán a magánszemélyekre, de a vállalkozókra se rójunk többletterheket – írta közösségi oldalán a polgármester, aki úgy döntött, hogy a telekadó-rendelettel kapcsolatos javaslat visszavonását, vagy a módosítását kéri a képviselő-testülettől.

A képviselők a legutóbbi testületi ülésen úgy döntöttek, hogy hatályon kívül helyezik a telekadó-rendeletet, vagyis Sásdon továbbra sem kell majd teleakadót fizetni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!