Újabb súlyos állítások a pécsi közteresekről

2023.02.09. 10:40

Tragikomikus események történhettek a januári állománygyűlésen

Miközben a baloldali pécsi önkormányzatnál a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség önkormányzati lakások kiutalása kapcsán hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt nyomoz, addig a közterület-felügyeletnél továbbra sincs nyugalom azóta, amióta kiderült, hogy Péterffy Attila polgármester regnálása alatt hivatali visszaéléssel és hivatali kötelesség megszegésével gyanúsította meg a rendőrség a felügyelet vezetőjét is, aki azonban tagadta az ellene felhozott vádakat.

Bóka Máté

Fotó: Laufer László

Novemberben a felügyelet retorzióktól tartó, névtelenséget kérő egyik munkatársa minden önkormányzati képviselőnek részletesen számolt be arról, hogy szerinte a cégnél ugyan nagyon sok mindent megígértek számukra, ám azokból nem lett semmi, és az előző vezető, Märcz János lejáratásában néhány kollégája vett részt, akik egyoldalúan tájékoztatták a városvezetőket. Arról is beszélt, hogy bizonyos személyek úgy kezelhettek adatokat, e-maileket, hogy szerinte még ki sem voltak nevezve, úgy érzékelte, hogy burkolt fenyegetőzések is voltak.

Akkor nem foglalkoztak a dologgal a városirányítók, ellenben a felügyelet kikerült az éves belső ellenőrzési tervből.

A minap újabb levelet kaptak a névtelenséget kérő felügyelőtől a képviselők és a várost irányító baloldaliak. Ebben arról ír, hogy a januári állománygyűlésükön tragikomikus események zajlottak. Szerinte újabb három ember hagyta el a céget, így már hatra nőtt a távozók száma, pedig a korábbi években nem volt jellemző a fluktuáció, kifogásolta a csoportvezetők távollétét, a szabadságok kezelését, valamint a szolgálatvezénylést sem tartotta logikusnak. A pozíciókat betöltő személyek végzettségét, valamint minősíthetetlen viselkedését is firtatta.

Azt kérte az illetékesektől, amennyiben „a törvényeknek megfelelő közterület-felügyelet fenntartása, üzemeltetése a cél, akkor a fent említett problémákat vizsgálják ki”.

Mint megírtuk, a korábbi levéllel arra hivatkozva nem foglalkoztak, hogy az névtelen, a mostanival szintén nem törődtek. Ellenben a baloldali városvezetők a 100 millióba kerülő propagandagépezetüket használva rendszeresen névtelen írásokkal operálnak, amikor valakivel szemben lejáratókampányt indítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!