Anglisztika

2023.02.05. 14:11

Újabb díjjal büszkélkedhet a pécsi egyetem, Sári László munkáját ismerték el

Országh László-díjjal ismerték el a Pécsi Tudományegyetem Anglisztikai Intézetének habilitált docensét, Sári Lászlót.

Cz. E.

Az elismerést olyan szakembereknek ítélik oda, akik Országh László életművének ápolói méltó folytatói. A professzor kézjegye mindmáig érezhető az anglisztika és az amerikanisztika területén. Az általa összeállított szótár nélkül mondhatni senki sem tud megtanulni angolul, amely az Akadémia Kiadó bestsellere lett. Több mint 400 oldalas monográfiáját, Az amerikai irodalom történetét még ma is forgatják a kezükben diákok és oktatók egyaránt. Végrendeletében Országh László a korábban Kossuth Lajos Tudományegyetem néven ismert Debreceni Egyetemre hagyta hatalmas könyvtárát, ami azóta is a hallgatók és kutatók rendelkezésére áll.  

2023-ban a Magyar Anglisztikai Társaság Sári Lászlót tüntette ki a neves professzor nevét viselő díjjal az angol irodalomtörténet, az amerikanisztika és a nyelvtudomány területén folytatott kiemelkedő jelentőségű munkájáért.  

Az elismerést egyébként az Anglisztikai Intézet közül hárman is átvehették az elmúlt években, 2008-ban Kurdi Máris, 2018-ban Andor József, 2022-ben pedig Nikolov Marianne. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!