Közműépítések miatt

2023.02.09. 11:24

Útlezárásokra és elterelésekre kell készülni Pécsen

Február 13-ától, hétfőtől a Petőfi utcában teljes, a Verseny utcában félpályás útlezárásra készülhetnek az autósok a szennyvízvezetékek rekonstrukciója miatt.

Sz. Zs.

Fotó: Bujdos Tibor

A Petőfi utcának a Kodály-körforgalomtól a Kolozsvár utcáig tartó szakaszán öt ütemben dolgoznak, elsőként a Nagyvárad és József Attila utcák (6-os főút) között, április elejéig.

A Marosvásárhely utca zsákutca lesz, egyirányú forgalma kétirányúvá válik, megállni tilos szakaszokkal. A Petőfi utcába egyik irányból, azaz a 6-os útról sem lehet bekanyarodni, és megszűnik a 6-os úti kereszteződés keleti gyalogátkelőhelye is.

A lezárás a parkolást is befolyásolja: a szakasz a II-es díjzóna F szektorába tartozik, az ide érvényes bérlettel rendelkezők a szomszédos (3-as) korlátozott várakozási övezetben ingyen parkolhatnak ez idő alatt.

Ugyanekkor a Verseny utcában is megkezdik a szennyvízvezetékek cseréjét: a PVSK-pályával szemközti garázssornál induló felújítás többnyire zöldterületen zajlik, a járdák lezárásával. Kezdetnek az úttestet is átvágják, így február 24-éig itt pontszerű lezárásokra kell számítani, váltakozó irányú forgalommal.

Az önkormányzat közleményében kéri az arra közlekedőket fokozott türelemre és körültekintésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában