Helybenjárás

2023.02.20. 07:00

Vince és Tettye utca: még nincs városi válasz a problémára

Teljes hallgatásba burkolódzik az önkormányzat, a terület helyi, baloldali képviselője, P. Horváth Tamás pedig több mint egy hónapja nem válaszol a megkeresésünkre, pedig a Tettye utcai forgalmi rend megváltoztatásával kapcsolatosan sokan várnák az álláspontjukat.

Bóka Máté

Fotó: Löffler Péter

Péterffy Attila pécsi polgármester önkormányzata tavaly úgy változtatta meg a forgalmi rendet a Tettye utcában, hogy az egyirányúsítás ellen kétszáz aláírást gyűjtöttek össze a helyben élők, akik még most is azt mondják, csak néhány embernek kedveztek ezzel a lépéssel. 

A baloldali önkormányzat lejáratásaitól, retorzióitól tartó pécsiek ismét névtelenséget kérve keresték meg lapunkat azzal, hogy hónapok óta hiába várják az érdemi választ a kérdéseikre. Most már azzal is érvelnek, hogy az elmúlt hetek esőzései megmutatták, a Vince utca nem bírja el azt a terhelést, amely a megnövekedett forgalom miatt zúdul az utcára. A szakaszt ráadásul egyfajta sétálóutcaként alkották meg az Európa Kulturális Fővárosa program keretében, de ma már arra panaszkodnak, hogy a parkoló autók – mert ide jöttek át a környező utcákból kiszorulók – miatt egy esősebb időben gyalogosan, vagy éppen gyerekekkel, kisbabával nem lehet közlekedni. Ráadásul ha a Tettye-patak vizét is ráeresztik az útra, akkor még az utca egyik oldaláról a másikra sem lehet átmenni. Az egyik ott élő szerint az idei télben az volt a szerencse, hogy csak egyszer volt komolyabb fagy, és csak egyszer vált balesetveszélyes jégpályává az utca.

Egyes vélemények szerint akár egyfajta passzív ellenállásról is szó lehet a várost irányítók részéről, és csak kicsinyes politikai bosszú áldozatai az ott élők azért, mert aláírásokat merészeltek gyűjteni a városvezetés döntése ellen. Érdekesség, hogy Péterffy Attila első számú ügyvédje, Bodnár Imre – akinek több tízmilliós megbízásokat adtak az önkormányzat berkeiben – éppen az érintett területen él, rendszeresen közlekedik luxusautójával a környéken. Bodnár egyébként jelenleg a városvezető gyurcsányista Pécs Jövője Frakciószövetség névadó egyesületének a vezetője is.

Itt érdemes megjegyezni, hogy éppen ez a frakciószövetség jegyzi azt a közleményt, amelyben álolvasóknak tartja azokat a pécsieket, akik kritizálni merték lapunknál olvasói levél formájában az MSZP–DK-s városvezetést – legutóbb éppen a járatkimaradások miatt. A levél a Dunántúli Napló népszerű rovatában, a Postabontásban jelent meg. Erre válaszul írta az említett frakciószövetség a közleményt, amit aztán a város hivatalos sajtó-emailjéről küldtek ki. A közelményben aztán nem a pécsieket mindennap bosszantó járatkimaradásokkal, késésekkel foglalkoztak, hanem inkább sértegetni kezdték a pécsi olvasót, aki újfent hangot adott elégedetlenségének, és nehezményezik, hogy nem a városházának küldték el a panaszukat. A Tettye utcai forgalmi rend miatt összegyűjtött aláírások ügye azonban éppen azt mutatja, hogy az önkormányzat nem foglalkozik érdemben a civilek panaszaival. Sőt, a jelek szerint még lejáratást is indítanak a sajtójukon keresztül a bátrabb pécsiek ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában