Biztonságban

2023.03.25. 11:26

A Gondosóra igénylésében nyújtanak segítséget a kórházlelkészségen

A Gondosóra programhoz való csatlakozás adminisztrációjában igény esetén segítséget nyújt a Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészsége.

W. K.

Forrás: odaado.hu

A Gondosóra egy csuklóra rögzíthető, vagy nyakba akasztható vízálló készülék, melynek nyomógombján keresztül a nap 24 órájában azonnal kapcsolatba lehet lépni a diszpécserközpont munkatársával. Az órán, mint egy telefonban, a felhasználó el tudja mondani, hogy miben kér segítséget, de a készülék azt is jelzi a diszpécser számára, hogy a készülék viselője hol tartózkodik, így szükség esetén a megfelelő helyre tudja irányítani a segítséget.
A kormány ingyenesen, alanyi jogon biztosítja a Gondos­órát a 65 év felettiek számára. A programra interneten lehet jelentkezni, de mivel sok idős ember nem rendelkezik e-mail-címmel és gondot jelent számukra az internetes regisztráció, a Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészsége vállalta a szükséges adminisztráció elvégzését a Pécsi Egyházmegye területén.

– A kórházlelkészség munkatársai összeállítottak egy rövid leírást a programról és egy jelentkezési űrlapot, melyet kitöltve el kell juttatni a koordinátorok részére (elérhetőségük a letölthető űrlapon található), akik azt követően elvégzik a szükséges regisztrációt és adminisztrációt ahhoz, hogy az idősek minél hamarabb kézhez kapják a készüléket – közölte a Pécsi Egyházmegye.
– Jelenleg mintegy 30 ezer 65 éven felüli magyar állampolgár használja szerte az országban a Gondosórát. A készülékhez való hozzájutás időtartama kb. 2–3 hónap – tették hozzá.
A Gondosóra program regisztrációs űrlapja a Pécsi Egyházmegye honlapján keresztül letölthető, és az igénylés menetéről tájékoztatás is elérhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában