Ünnepeljük a macaront

2023.03.19. 09:56

A Pécsi Kávéban is a francia süteményé lesz a főszerep

A Macaron naEz a klasszikus francia cukrászkészítmény Velence környékén kezdett kialakulni a 14-15. században. pot az emberek március 20-án ünneplik. A Pécsi Kávéban is igazi dömping várható ezen alkalomból március 19-én és 20-án egyaránt.

Cz. E.

Makaronkészítő workshop. Burkus-Tóth Evelin és Kreasz-Tóth Viven

Jelenlegi neve is az olasz maccarone vagy maccherone szóból ered, ami akkoriban bármilyen apró, tojásfehérjéből és darált mandulából készülő édességet jelenthetett. Később Franciaországban vált ismertté ez a sütemény, és mára ez az egyik legjellegzetesebb francia édesség.  

A Macaron-nap ötlete François Payardtól származik, amit 2010-ben tartottak meg előszőr Párizsban, majd egy évvel később Nem York Cityben is megünnepelték. Hazánkban először 2011-ben tartottak Macaron napot. 

Az ünnep lényege, hogy a hazai macaron-kedvelők is megismerhessék azokat a boltokat, cukrászdákat, éttermeket és választékukat, ahol adnak a minőségre, csúcsgasztronómiai termékeket árusítanak és a legmagasabb színvonalon igyekeznek kiszolgálni közönségüket. 

A Pécsi Kávéban már vasárnap, azaz március 19-én kapható lesz néhány érdekes ízben ez a sütemény, de az ünnep pontos napján, március 20-án az összes variációt kínálni fogják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!