Újra beszámolt a nem létező akvaparkról

2023.03.20. 07:01

A stadion és a jégpálya fejlesztése kapcsán sem tudott érdemben előrelépni a sportbiztos

B. M.

Fotó:

Hiába számítottak arra a pécsiek, hogy a polgármesteri ígéreteknek megfelelően megépül az akvapark, de eddig csak annyi történt, hogy több tízmilliót költöttek el tanulmányokra, látványtervekre, miközben egyetlen kapavágás sem történt. Pedig Péterffy Attila baloldali polgármester az elmúlt években a sportberuházásoknak még külön polgármesteri sportbiztost is kinevezett, annak ellenére, hogy van a városi sportcégnek is vezére, az egyik alpolgármester, a sportbizottság elnöke is – elvileg – felel a pécsi sportéletért és a Pécsi Városfejlesztési NZrt. feladata a különböző fejlesztések előkészítése, pályázatok lebonyolítása jelenleg is. 

A pécsi sportberuházási biztos, Török Ottó az MSZP színeiben a következő választáson a főváros egyik kerületében polgármesteri posztért indul, de addig is megkapja azt a bruttó 1,1 millió forintot, amiért nem is kell Pécsen dolgoznia és háromhavonta elég beszámolnia a „munkájáról”. 

Ezúttal három feladatot vázolt fel a beszámolójában. Török szerint az első negyedévben a Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. (aminek tehát van vezérigazgatója elméletileg) kormányzati sportszakmai támogatásának megszerzése volt a feladata. Ezért beszélt egy illetékes államtitkárral a sportiskola szakmai és gazdasági helyzetéről, de számára is „világossá vált, hogy a kiemelt vidéki egyesületek közé a vállalat most nem kerülhet bele”. Ugyanakkor arra kérte az illetékest, hogy eseti többlettámogatást biztosítsanak a cégnek. 

A második feladata az volt, hogy az energiaköltségek emelkedése miatt növekvő üzemeltetési költségekhez szerezzen többletet, csakhogy ezt is a PSN Zrt. adatszolgáltatása alapján kapták meg a kormánytól az Abay Nemes Oszkár Sportuszoda közüzemi költségeire. Szerinte a „szakmai javaslata” alapján nyílt meg a felújítás után az ANK sportuszoda, nem pedig azért, mert egész egyszerűen elkészültek a munkával. Egyébként majd erre is a kormánytól szeretne pénzt kérni. Ezek a célok azonban nem beruházási feladatok, hanem üzemeltetési kérdések, nem világos tehát, hogy a beruházási biztos ezen ügyekben miért tárgyal az illetékes városvezetők, cégvezető helyett. 

A harmadik feladata „az akvapark tervpályázat folyamatának koordinálása volt”, amely kapcsán köztudott, hogy egyelőre csak szép látványtervek vannak, lapunk úgy tudja, hogy a hotellel, sportuszodával és multifunkcionális rendezvénycsarnokkal kiegészült létesítmény 120 milliárdba kerülne, ami jelenleg teljesen irreálisnak tűnő forrásigény. A tanuszoda, a stadion és a jégpálya fejlesztése kapcsán sem tudott érdemi előrelépésről beszámolni Török Ottó. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!