Fókuszban a környezettudatosság

2023.03.29. 10:18

Áprilisban sem fogunk unatkozni, hogyha Pécsbányán járunk

Több programmal is készül a tavasz második hónapjára a Pécsbányai Közösségi Ház.

Cz. E.

A kép illusztráció

Fotó: Lang Róbert

Április elsején a környezettudatosság jegyében Kiviruló Napot tartanak. Ezen esemény keretében a délelőtti órákban lehetőség lesz kószálni a gesztenyésben, részt venni egy kiállítás megnyitón, majd részesévé válni egy faültetős koncertnek a Tamás Éva Játéktára Zenekarral. A délutáni órákban az érdeklődők klímával, környezettervezéssel és kerttel kapcsolatos előadásokat hallhatnak, kézműveskedhetnek, aromaterápiás bemutatón, kozmetikai tanácsadáson, valamint a Pécsi Tudományegyetem közösségfejlesztést hallgató külföldi diákjainak programjain vehetnek részt.

Április második napján folytatódik a Vadon Vasárnap sorozat, amelynek keretében az érdeklődők az Aligvárom tóhoz kirándulhatnak Németh Bia vezetésével. Az indulás időpontja délelőtt negyed 10, helyszíne pedig a pécsbányai Bányász-emlékmű.

A Pécsbányai kertbarátok április 3-án is összeülnek, ahol medvehagymás finomságokat fognak készíteni (pogácsa, pesto, medvehagymás zsír, saláta) saját, egyénileg hozott medvehagymából más alapanyagot a Pécsbányai Közösségi Ház biztosít , miközben április kerti témák és tapasztalatok kerülnek terítékre. Második összejövetelüket április 24-ére tervezik.  

Április 11-én délután 5 és 7 óra között a Költészet Napjának alkalmából a Pécsbányai Közösségi Ház líraműhelyt szervezett, amelynek keretében saját versek, írások felolvasására kerül sor, majd beszélgetésre a szövegekről, és szakmai hangulatú eszmecserére.  

És, ha már a hónapban fókuszba került a környezettudatosság témája a PKH programjain, akkor szinte elengedhetetlen program a közös szemétszedés, erdőmentés Bánomban és Pécsbányán, amelyet április 15-én tartanak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában