Először még nem büntetnek

2023.03.23. 16:22

Áprilistól figyelmeztetik Kozármislenyben a rossz helyen parkolókat

A baranyai kisvárosba évek óta egyre több fiatal család érkezett, ami a lakosság számának fokozatos növekedésén látható.

Zs. J.

Fotó: Laufer László

A lakosság gyarapodásával együtt jár, hogy egyre több gépjármű van a városban, amelyek sokszor szabálytalanul parkolnak, akadályozzák a biztonságos és folyamatos gépjármű és gyalogos közlekedést.

A kozármislenyi önkormányzat kénytelen volt lépni, mint a város honlapján írták: áprilistól a közterület-felügyelet fokozott ellenőrzést tart, melynek során különösen a szabálytalanul parkoló gépjárműveket ellenőrzi. Mint beszámoltak róla, a közterületesek az ellenőrzés során a szabálytalanul parkoló gépjárműveken először csak figyelmeztető cédulát helyeznek el.

 Az egy hónapos türelmi időszakot követően a szabálytalan parkolás közigazgatási szankciót von maga után, figyelmeztette az autósokat a kozármislenyi önkormányzat a város honlapján. Az önkormányzat azt tanácsolta az autósoknak, ha lehetséges, ne a közterületen parkoljanak a járművükkel, hanem álljanak be a saját ingatlanjaik területére, vagy azon személy ingatlanjára, ahova vendégségbe, látogatóba érkeznek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!