Horgászati szezon

2023.03.11. 11:24

Felfrissítették a halállományt a szezon elején a tóban

Zs. J.

A kép illusztráció

Fotó: Knap Zoltán

Hagyományosan a horgászati szezon megkezdése előtt az első haltelepítések zajlanak Orfűn, amit minden évben a Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége végez. Tavaly a Pécsi tóba 1500 kilogramm, a Kovácsszénájai tóba pedig 500 kilogramm ponty került, míg 2021-ben a Pécsi tóba 1500, a Kovácsszénájaiba 500 kilogramm összsúlyú pontyot telepítettek.

– Idén március elején a Pécsi tóba 1500 kilogramm pontyot telepítettünk. A halak 2,2–2,6 kilogramm/darab átlagsúlyúak, fogható méretű, zömében pikkelyes fajta. A kihelyezés a „Laterum” alatti részen történt – közölte a Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége. 

A horgászegyesület felhívja a horgászok figyelmét, hogy a tavon ívási tilalmi idő van csukára március 31-ig, április 28-ig pedig süllőre, sügérre és balinra. 
A Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége feladata többek között a kezelésében lévő horgászvizeken – Dráva, Duna, Pécsi tó, Kovácsszénájai tó – a szakszerű horgászcélú halgazdálkodás megvalósítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!