Támogatói döntés

2023.03.29. 16:16

Hamarosan kezdődhetnek a felújítási munkák a Misina-tetőn

Megszületett a döntés a Misina-tető fejlesztése II. ütem című projekttel kapcsolatban. Ez azt jelenti, hogy a beruházás zöld utat kapott, a hosszú éveken át leharcolt állapotban, üresen álló néhai vendéglő teljesen újjá fog születni.

bama.hu

20220921 Pécs Illusztráció Pécs, Misina tető. A pécsi TV torony és környéke. Fotó: Laufer László LL Dunántúli Napló DN

Fotó: Laufer László

A döntés értelmében a benyújtott pályázat a Széchenyi 2020 program keretében 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő, Európai uniós támogatásban részesül - derül ki a városháza által kiadott közleményből.

A volt Misina Étterem épület komplex felújításának eredményeként egy többfunkciós központ jön létre, amely négy szinten kínál szolgáltatásokat mind a pécsieknek, mind pedig az ide látogató turistáknak, túrázóknak.

Az épületben az alagsorban kapnak helyet a rekreációs tevékenységet végzők számára kialakított helyiségek (öltöző, mosdó, zuhanyzó WC), valamint a csomag- és értékmegőrzők.

A földszint az épület legösszetettebb működési zónája lesz, amely a Misina-tető általános turisztikai és rekreációs igényeit szolgálja majd ki. Négy bejáraton keresztül (négy égtáj irányából) közelíthető majd meg. Ezen a szinten kap helyet az épület elsődleges közösségi tere: az infopont, az ajándékbolt, a büfé, valamint a szint keleti oldalán árusítással, kölcsönzéssel, valamint szervízszolgáltatással ellátott túra- és sportbolt. Kisebb rendezvényekhez, közösségi eseményekhez zárt, bérelhető klubterem is létesül a zónában.

Az emeleti szint elsődlegesen pihenést, eső elleni védelmet nyújtó, valamint kisebb rendezvényeket kiszolgáló fedett teraszként működik majd, a tetőszinten pedig egy egyedülálló tetőterasz és skybar biztosítja majd az ideérkezők kényelmét.

Az építészeti fejlesztéseken kívül komplett gépészeti, erős- és gyengeáramú felújítások valósulnak meg az épületben, hőszigetelik a régi étterem épületét határoló falszerkezeteket, kicserélik a külső és belső nyílászárókat. A beruházás részeként az épületet hangosítással, tűzjelző berendezésekkel, vagyonvédelemmel és térfigyelő rendszerrel lesz ellátva. A pályázati követelményeknek megfelelően természetesen teljes akadálymentesítésnek is alávetik az ingatlant.

A fejlesztést lombkorona stég teszi teljessé, az attrakció az épület déli homlokzatához csatlakozva teremti meg az épület és a természet kapcsolatát - áll a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!