Segítségre szorulnak

2023.03.27. 19:28

Helyzetkép és roma jövő: kiútkeresés a szegénységből

Sz. Zs.

Fotó: Kuklis István

A Mathias Corvinus Collegium pécsi képzési központja (Czinderi u. 6.) „Kitörési pontok – Szegregátumból a társadalomba” címmel tartja következő szakmai rendezvényét, március 29-én, szerdán 17 órakor.

A 22-es csapdája – mondhatnánk, ha jellemezni szeretnénk az úgynevezett „underclass lét” jelenségét. Kialakulása többféle tényező együttes fennállásával magyarázható, amelyek azáltal, hogy újabb és újabb nehezítő körülményeket generálnak, önerőből ellehetetlenítik a benne élők számára a mélyszegénység e körforgásából történő kilépést. Ráadásul a jelenlegi gazdasági krízis is visszavetheti e sérülékeny réteg társadalmi felzárkózását.

A médiában és mindennapi beszélgetéseinkben is egyre gyakrabban a központi téma: mi lesz velük, ha a megélhetési költségek még jobban elszabadulnak? Mit tehetnek ők, illetve mit tehetünk mi értük? A roma társadalom helyzet-, és jövőképéről beszélget Antal István, az MCC Roma Tehetség Program vezetője és Székely Bálint, a Társadalomklinika Egyesület elnöke.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Bővebb információ az MCC honlapján és Facebook-oldalán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában