Ismét díjazták a PTE-t

2023.03.28. 11:55

Hivatalosan is címnyertes kerékpárosbarát intézmény lett a Pécsi Tudományegyetem

„Kerékpáros Munkahely 2022” díjat vehetett át a Pécsi Tudományegyetem március 24-én.

Cz. E.

A közlekedésért felelős tárca még 2006-ban hozta létre a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahelye pályázatot. 2022-ben már a tizenegyedik alkalommal hirdették meg felhívásukat települési önkormányzatok, kis- közép és multinacionális vállalatok, valamint közintézmények számára.

A 2022-es pályázatra összesen nyolcvankettő nevezés érkezett, ebből 36 település és 46 munkahely pályázott a díjra. Három kategóriában – kezdő, haladó, címnyertes – díjazták a jelentkezőket.  

A díjátadón a legmagasabb kategóriába jutott települések, munkaadó cégek és intézmények vehettek részt, így a Pécsi Tudományegyetem is.  

Az egyes kategóriák nyertesei egy-egy kerékpárt is hazavihettek, valamint a címnyertesek egy éven keresztül jogosultak használni a kerékpárosbarát címet, illetve logót, valamint táblát kommunikációs anyagaikban megjeleníteni.  

A kategória címnyertesei a díjátadón egy rövid, kötetlen előadás keretében bemutatták az általuk reprezentált település vagy munkahely kerékpárosbarát jellegét. 

Az egyetemről Kulcsár Tünde, a PTE Zöld Egyetem programkoordinátora osztotta meg a résztevőkkel a PTE egészségmegőrzéssel, klímavédelemmel és a fenntartható városi közlekedéssel kapcsolatos törekvéseit a közösség, a mozgás, a környezettudatosság és az életérzés tényezők köré fonódóan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!