Turisztikai attrakciók Baranyában

2023.03.09. 17:16

Idén elkészül az ibafai pap pipagyűjteményének új kiállítóterme

Zs. J.

Fotó: Laufer László

„Turisztikai szempontból nagyon fontos, hogy Kaposvár és Szigetvár között számtalan fejlesztés valósult meg az elmúlt időszakban. Ha ezeket össze tudjuk kapcsolni a helyi turisztikai attrakciókkal, például az almamellékivel, akkor turisztikai célponttá válhat a térségünk”, közölte az almamelléki kisvasút ünnepélyes átadóján a napokban Nagy Csaba, a térség kormánypárti képviselője.    

Az átadón az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy Szigetváron hamarosan elkészül másfél milliárd forintos fejlesztésből a szigetvári vár kazamatasora, és megnyílik az a kiállítás is, amely bemutatja Zrínyi Miklós és bajtársainak a hőstettét.

– A magyar kormány előtt van az az előterjesztés, hogy a megakadt szigetvári látogatóközpontot, amire korábban 640 millió forintot nyert a város, egy újabb 640 millió forinttal, nevezzük, pénzügyi segélycsomaggal, betudja fejezni –

 közölte Nagy Csaba, aki hozzátette, hogy a szigetvári gyógyfürdő 250 millió forintból várhatóan hamarosan szintén meg tud újulni a vármegye hatékony közreműködésével.

Az almamelléki kisvasút átadóján szóba került Ibafa is. 

Mint Nagy Csaba mondotta, kevesen tudják, hogy sok évtizeden keresztül nem az ibafai papnak a fapipáinak gyűjteményét láthatták a kiállítóteremben a látogatók. Ez pár évvel ezelőtt változott, ugyanis a korábbi pécsi püspök, most veszprémi érsek Udvardy György döntött arról, hogy ibafaiaknak visszaadja a ibafai pap pipagyűjteményét. 

A papi pipagyűjtemény új kiállítóterme idén elkészül. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!