Programkavalkád

2023.03.30. 13:58

Idén is megünneplik a Föld napját a Tettyén

Évek óta hagyomány már, hogy Pécsett a Föld napjának alkalmából a Tettyén színes forgatag vár mindenkit e jeles esemény szellemében. Ez idén, azaz 2023. április 22-én sem lesz máshogy.

Cz. E.

Automatikusan generált description

Fotó: AS

Ezernél több szervezet közreműködésével 1970 óta világszerte rendeznek a Föld napját fókuszba helyező eseményeket, amely során bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet és kínálnak megoldási javaslatokat azokra.  

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága, valamint a pécsi és Pécs környéki intézmények, szolgáltatók, civil szervezetek izgalmas foglalkozásokkal, játékokkal, ismeretterjesztő előadással várják a kicsiket és a nagyokat a Tettyére.  

A nemzeti park weboldalára már egy kis ízelítő is felkerült a programokból. Lesznek természetismereti játékok, ismeretterjesztő előadás az Abaligeti-barlang kutatásáról, különböző játékok, például kincskeresés okostelefonnal, QR-kódokkal, kisállat simogató, alkotói piac és még animáció is készíthető lesz. És itt még nincs vége a program Kánaánnak, hiszen szerveznek idegenvezetéseket a Pintér-kert Arborétumban, illet a Mecsek Kiállítás is megtekinthető lesz, és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Védjegyes termékeivel is megismerkedhetnek majd a résztvevők.  

A rendezvény részletes programja a kezdési időpontokkal az eseményt megelőző héten kerül fel a Duna-Dráva Nemzeti Park weboldalára.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!