Intézkedés

2023.03.25. 21:57

Közterület-felügyelő és rendőr érkezett, mert beállt a pécsi politikusi VIP-parkolóba

Amíg a baloldali kiváltságos politikusoknak szánt pécsi VIP-parkolóban közterület-felügyelőkkel karöltve rendőr intézkedett, addig a baloldali politikust családtagja a tilosban várakozva vehette fel. Az előbbi csekket kapott, az utóbbi semmit.

B. M.

Fotó: Löffler Péter

Fű alatt döntöttek úgy valamikor az elmúlt hónapokban, hogy kibővítik a Városházi Politikusi Very Important Personok (VIP, azaz Nagyon Fontos Személyek) Parkolóját Pécsen. Ezzel sokkal kényelmesebben tudnak a városháza mellett a Perczel Miklós utcában parkolni az egyébként milliós fizetést kapó MSZP-s, DK-s alpolgármesterek, illetve néha még a városházára érkező vendégek, vagy karbantartók állnak itt meg. A bővítés a tekintetben is előnyös, hogy a luxusautóval közlekedő Péterffy Attila pécsi polgármester könnyebben tud balra kanyarodni (jobbra nem mehet), ha ki akar hajtani a városházáról. 

Korábban az itt megállókat figyelmeztették leginkább, pénteken reggel azonban – információink szerint – a Pécsi Közterület-felügyelet munkatársa megbírságolt egy Fiat Punto típusú gépjárművet, miközben az eseményen ott voltak a kékvillogóval a rendőrség illetékesei is, két járőr személyében. Bár jogos az az eljárás, hogy a Nagyon Fontos Személyek Parkolójában nem lehet megállni kivételeknek, de különlegessé azt tette a pénteki esetet, hogy a közterület-felügyeleten kívül a társhatóság is megjelent a helyszínen. Ráadásul úgy, hogy a parkolóban bőven volt még hely Nagyon Fontos Személynek, sőt a luxusautós városházi balra kanyarodást sem akadályozta a hétköznapi kisautó. 

Vártuk volna a felügyelet álláspontját, de valamiért nem reagáltak. A rendőrség azt mondta, hogy „a gépkocsi tulajdonosának a beazonosításában nyújtottak segítséget, erre azért volt szükség, hogy jármű tulajdonosát beazonosítsák, és annak kiértesítésével segítsék a parkolóhely szabaddá tételét. Az eset kapcsán rendőrségi eljárás nem indult". 

Érdekesség, hogy nem is olyan régen a polgármester frakciójának vezetőjét, Ágoston Andreát olyan helyen vették fel – láthatóan előre leegyeztetve – a városháza előtt autóval, ahol nemcsak megállni lenne tilos, hanem a KRESZ szerint az ott megálló gépjárműveket el is kellene szállíttatni. Most erre is rákérdeztünk, de ahogy várható volt, nem válaszoltak a városházi sajtóosztálytól. 

Hiába igyekeztünk azt is megtudni, hogy mi az oka annak, hogy Ágoston Andrea egy évvel ezelőtti vagyonbevallásában még saját tulajdonaként szerepelt az ominózus esetnél is használt autó, de az idén leadott bevallásából már valamilyen okból az kikerült, miközben vélhetően az ehhez az autóhoz kapcsolódó autólízinget azért bevallotta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!