Díszes fákkal is várnak Vokányban

2023.03.06. 15:48

Különleges keresztútra készül a település húsvét alkalmából

Zs. J.

A kép illusztráció

Fotó: Penovác Károly

Húsvétkor sokan csak azért látogatnak el Vokányba, hogy megcsodálják az ünnepre feldíszített díszes fáikat. A baranyai település most egy új ötlettel állt elő.

– A közösségi oldalon láttam egy bejegyzést egy tolnai faluból, Attalából, ahol a helyiek elkészítették a saját húsvéti keresztútjukat 

– mondta el lapunknak Bálintné Eibel Izabella.

Vokányban tizenkét család csatlakozott a keresztúthoz, ezen családok vállalták, hogy húsvétra házuk elé keresztet állítanak. A helyiek közösen március 25-e és április 7-e között minden nap meglátogatnak egy-egy keresztet, hogy ott együtt imádkozzanak, majd az utolsó napon végig járják a keresztútjukat.

– A keresztút, hogy teljes legyen még két kő keresztel kiegészül, így válik majd egészé a húsvéti keresztutunk. A keresztúttal az az elsődleges célunk, hogy kicsit belassuljunk, kilépjünk a mindennapi pörgésből és a napi egy órával, amit  együtt töltünk imával, elmélkedéssel a húsvéti ünnepre hangolódjunk – tette hozzá Bálintné Eibel Izabella.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!