Két ütemben végzik el a munkát

2023.03.26. 21:59

Külterületi utak felújítására nyert támogatást Kacsóta

Összesen több mint 86 millió forint támogatást nyert a kacsótai önkormányzat külterületi utak fejlesztésére a Vidékfejlesztési Program pályázatán.

Zs. K.

Fotó: Hüvösi Csaba

A pályázati forrás mellett a beruházás teljes költségének 5 százalékát önkormányzati önerő teszi majd ki. Borovics Emese, a község polgármestere elmondta, a pályázat keretein belül két ütemre oszlik a felújítás: megújul a zsidó temetőtől a katolikus temetőig vezető útszakasz, majd Girótfa településrész zártkerti része, itt ugyanis több család él életvitelszerűen. Számukra nagy segítség lesz a mindennapi közlekedésben az útjavítás.

Az önkormányzat tervei szerint az útfelújítás befejeztével a fennmaradó száz métert kővel teszik majd járhatóvá, így a lakók Girótfa egyik feléről átjárhatnak majd a horgásztó felőli részre, ahonnan Nagyvátyon át tudnak majd közlekedni egy jó minőségű úton, hiszen a horgásztó körüli út a Magyar Falu Program keretében nyert támogatásból már 2020-ban elkészült. A külterületi utak felújításai várhatóan a nyáron kezdődhetnek meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!