Szombaton várják a vásárlókat

2023.03.22. 10:18

Megérkezett a tavasz, Harkányban is kipakoltak már a kézművesek

Zs. K.

Forrás: MW

Bár még nem teljes létszámmal, de az elmúlt hétvégén már több helyi termelő és kézműves települt ki az első idei harkányi Termelői Piacra, s innentől kezdve minden szombaton reggel 8 órától délig várják majd a vásárlókat. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján legalább – körülbelül – húsz árusra az idén is lehet számítani, de a jobb idő beköszöntével még ennél is több termelő és kézműves pakolhatja ki portékáját.

A harkányi önkormányzat három éve pályázati forrásból alakította ki az őstermelői piacot, melyet először 2020. nyár végén vehettek birtokba az árusok. A fejlesztés második üteme jelenleg is zajlik, melyre a Vidékfejlesztési Program pályázati támogatása adott lehetőséget. Ennek keretében az Ady Endre utca felől lévő piacrész újul meg.

Ezen kívül tavaly év végén a III. ütemre, a piaccsarnok felújítására is támogatást nyert a város a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében. Az elkövetkezendő években mindezek megvalósulásával egy teljesen megújult, Harkányhoz méltó belváros létesül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!