Segítségre várnak

2023.03.17. 20:09

Most már Csizmadia Péter hallgatja meg a kertvárosiak panaszait

A fideszes frakcióvezető által tartott fórumon a parkolási gondok mellett a tömegközlekedéssel kapcsolatos problémákat emelték ki a kertvárosiak. Csizmadia Péter szerint foglalkozni kell a polgárok kéréseivel.

Bóka Máté

 Az Illyés Gyula Általános Iskolában tartott a minap fogadóórát dr. Csizmadia Péter, a Fidesz városházi frakcióvezetője és dr. Kamarás Péter, az ÖPE-KDNP frakció kertvárosiakért is dolgozó képviselője. A nemzeti oldal politikusai azért kezdeményezték a kertvárosiakkal, a Rózsadombon élőkkel konzultációt, mert a helyiektől azt érzékelték: a városvezető koalíciót erősítő momentumos Pokorádi Gábor képviselő nem fordít elég figyelmet a körzetére. 

A baloldali politikus ugyanis kétlaki életet élt, ingázott Anglia és Magyarország között az elmúlt években, de kinti cégei inkább a szigetországhoz kötötték, sőt még külföldön folytatott kampányt Márki-Zay Péter mellett a 2022-es választás előtt, ami szintén nem szolgálta helyiek érdekeit. 

Csizmadia Péter a fogadóóra tapasztalatairól szólva azt emelte ki, hogy amint a város más pontjain is, itt is a legtöbben a tömegközlekedés állapotára panaszkodtak. 

– Rendszeresen kimaradó járatokat említettek meg, ami azért is fájó, mert egyébként sem túl sűrűn járnak a buszok bizonyos időszakokban, és ha félóránként induló járatból egy is kimarad, akkor addig ázhatnak, fázhatnak a kertvárosiak, mire megjön a következő

 – tolmácsolta a helyiek gondjait Csizmadia. Hozzátette: a Tüke Busszal kapcsolatban azt is elmondták, hogy szerintük szervezetlen a tömegközlekedés, mert azt látják, hogy garázsmenetek jönnek-mennek üresen, de amúgy meg menetrendszerinti járatok kimaradnak. 

– Ez nem is csoda, hiszen lefejezték a cég szakmai vezetését Péterffy Attila polgármester idején, látjuk, hogy ennek az egész városban milyen következményei lettek – mondta. A másik lényeges problémának az itt élők a parkolást nevezték meg, hiszen már délután öt és hat óra körül alig lehet találni helyet az autóknak. 

– A gépjárművek száma az elmúlt években emelkedett, de a parkolóhelyzet megoldására évek óta hiába várják a megoldást a város jelenlegi baloldalai vezetőitől, semmilyen előrelépés nem történt, mondták a kertvárosiak –  Csizmadia Péter. 

– A pécsi polgárok kéréseivel foglalkozunk kell, megkeressük a Biokom Nkft.-t is, illetve az önkormányzat illetékeseit 

– szögezte le. 

Csizmadia Péter azt is megemlítette, hogy Kertváros több pontjáról érkeztek a fogadóórájára, volt olyan, aki inkább velük osztotta meg elképzeléseit a szűkebb környezetének fejlesztése érdekében, mintsem a regnáló városirányítókkal és egy komplett, részletes programot tett le az asztalra.

Egyelőre nincs megállapodás

Raposa Gábor, a Tüke Busznál működő Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet helyi vezetője szerint pénteken még nem született meg a megállapodás a sofőrök béremelésével kapcsolatban, a következő héten még tárgyalni fognak a buszos cég vezetőivel az érdekképviseletek részéről. 

A SZAKSZ húsz százalékos emelést szeretne, de ha ezt, vagy ehhez közelítő béremelést meg is adja az önkormányzat, akkor sem biztos, hogy meg tudják állítani az elvándorlást, vagy a sofőrhiányon változtatni tudnak belátható időn belül, pedig ez kulcsfontosságú lenne a tömegközlekedés szempontjából.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában