Sikeresen pályáztak

2023.03.22. 20:12

Nyáron indulhat a leégett szászvári Faluház újjáépítése

W. K.

Az elképzelések szerint a nyári hónapokban indulna a Faluház újjáépítése Szászváron – a 2019 októberében leégett épület helyreállítására mintegy 250 millió forint támogatást nyert a település sikeres pályázatával, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretein belül. 

A 2019. október 8-i tűzvészben a teljes tetőszerkezet, a tetőtéri panzió, a közösségi helyiségek, az irodák az ott található eszközökkel, bútorokkal együtt megsemmisültek. Az tűz oltásának következtében az épület leázott, a nyílászárók, a villamos- és vízhálózat, valamint a fűtési rendszer is tönkrement. A pályázati pénzből mindezeket helyreállítanák.

A jogerős építési engedélyt a napokban megkapta az önkormányzat, amint a tervezői költségbecslés elkészül, indulhat a kivitelező kiválasztását célzó közbeszerzési eljárás – ennek kiírására várhatóan még márciusban sor kerül. Az építkezés pedig, az ajánlatok beérkezését követően, az elképzelések szerint a nyár folyamán indul. A beruházással cél, hogy a település központjában álló épület visszanyerje eredeti, közösségi funkcióját, illetve, hogy a konyha és az étterem felújításával ismét innen oldják majd meg a közétkeztetést is.

A pályázati támogatásból a fűtés, a vízvezetékrendszer és a burkolatok cseréjét is tervezik, ezen kívül az étterembe új bútorok is kerülnek – a 130 széket és hozzá az asztalokat már meg is vásárolta az önkormányzat. Ezen kívül a főtérre telepített okospad is része a Faluház helyreállítását célzó projektnek, csakúgy, mint a rendezvénytérként használt vásártér közösségi térré alakítása – itt a füvesítés előkészítése a tereprendezéssel már meg is kezdődött. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!