Sokan használják

2023.03.26. 18:45

Rendbe tették a kátyús parkolót Sikondán, a kis tó mellett

W. K.

A kép illusztráció

Fotó: Huszár Márk

A korábbi, közlekedésre szinte alkalmatlan parkoló helyett rendezett körülmények fogadják a kis tó mellett a Sikondára érkezők autósokat - a Komlói Bányász Horgász Egyesület kezdeményezésére tették rendbe a területet, a munkálatokat a várossal közösen kialakított beruházási alapból finanszírozták. 

A parkolót sokan használják: elsősorban a horgászok és a Sikondára kirándulók állnak meg itt autóikkal, ezen kívül a településrészre érkező helyi járatnak is itt a végállomása. Állapotára a korábbi években gyakori volt a panasz, a nagy forgalom következtében és az utóbbi évekre jellemző heves esőzések miatt a kátyúk egyre terebélyesedtek a területen. A rendszeres javítgatás, a lyukak feltöltése nem vezetett hosszútávú eredményre, ezért most a terep egészét kiegyenlítették, majd tömörítették a munkagépek. Az önkormányzat tervei szerint amint lesz rá forrás, a parkoló jelentősebb felújítására is sor kerülhet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!