Várják a javaslatokat

2023.03.13. 21:18

Részletes tájékoztatást adnak az új komlói buszmenetrendről

Májustól gyökeresen megváltozik a komlói helyi buszmenetrend.

W. K.

Fotó: Nagy Balázs

A nyár folyamán gyűjtik az utazóközönség észrevételeit, javaslatait, amelyek alapján – amennyiben szükséges – még a szeptemberi iskolakezdés előtt, augusztusban finomítják a részleteket. 

– Az újítás májusi bevezetése előtt minden szükséges tudnivalóról tájékoztatjuk a lakosságot, kommunikációs kampány indul hamarosan annak érdekében, hogy az új menetrendet, az új vonalhálózatot a komlóiak megismerjék. Sok lesz az újdonság, hiszen változnak az útvonalak, a járatszámok, változnak a bérlettípusok, és ennek megfelelően új tarifák lesznek – tájékoztatta portálunkat Polics József, Komló polgármestere. 

– Jelentős változás, hogy májustól egyes helyközi járatok is integrálódnak a helyi közlekedésbe – ez a változás  Sikonda, Mecsekjánosi és Gesztenyés városrészeket érinti, és csak bizonyos helyközi járatokra vonatkozik. A Pécsről érkező buszokat nem vonták be a helyi közlekedésbe, azok kihasználtsága, nagy utasforgalma ugyanis ezt nem tenné lehetővé – fogalmazott a polgármester. 

A képviselő-testület által elfogadott új menetrend az eddigieknél jobban igazodik majd az utazási szokásokhoz, gyorsabb és átszállásmentes eljutási lehetőségeket biztosít az utazóközönség számára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!