Átvette díját az év embere

2023.03.06. 15:04

Rittlinger József: minden jelölt elismerésre méltó munkát végez

Hétfő délelőtt formális keretek között vehette át Rittlinger József a Dunántúli Napló és a bama.hu által szervezett „Az év embere” közönségszavazás nyertesének járó díjat.

Zs.K.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) baranyai elnökét köszönthette szerkesztőségünk hétfőn délelőtt. Vendégünket Fülöp Zoltán, a Dunántúli Napló főszerkesztője várta és fogadta abból az alkalomból, hogy a „Az év embere” közönségszavazás díját átadhassa. A főszerkesztő úgy fogalmazott: azt szereti, amikor egy ilyen szavazás nem csak szimpátia-szavazás, hanem a voksokkal elismerik azt a munkát, amit valaki végez. Itt pedig pontosan ez történt. Hozzátette továbbá, hogy lapunkban kiemelt figyelmet kapnak az agrárgazdaságot érintő témák, az újságírók éppen ezért gyakran keresik is Rittlinger Józsefet az aktuális témához kapcsolódó kérdésekkel, melyeket egyébként a baranyai elnök mindig örömmel fogad és készségesen megválaszol.

Fotós: Laufer László

Díjazottunk elmondta, úgy gondolja, „Az év embere” közönségszavazás többi jelöltje is kiemelkedő, elismerésre méltó a maga szakterületén, és ez a szavazás inkább azt mutatta meg, hogy kinek nagyobb az érdekeltségi köre. A jelöltek valóban a különböző életpályák széles spektrumát vonultatták fel, hiszen volt közöttük gyermekorvos, borász, várkapitány, intézményvezetők, sőt még falusi polgármester is, de egy biztosan közös volt bennük: a saját területükön kimagasló, kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az elmúlt esztendőben.

Fotós: Laufer László

A NAK munkatársai, gazdász és vadász ismerősök mind aktivizálták magukat a február első két hetében zajló szavazáson, melynek köszönhetően Rittlinger József összesen 4142 szavazattal zárta a Dunántúli Napló és a bama.hu kezdeményezését, így megérdemelten, szerényen, de nagy örömmel vette át „Az év embere 2022” díjat. A baranyai elnök egyébként múlt héten a NAK vármegyei igazgatóságán az általa főzött ebéddel köszönte meg a voksokat a munkatársainak, akik pedig ünnepi tortával kedveskedtek a kitüntetett vezetőnek.

Nehéz éven vannak túl a gazdálkodók

A díj átadását megelőzően Rittlinger József és Fülöp Zoltán között hamar a gazdálkodók helyzetére és a mezőgazdaság nehézségeire terelődött a szó. A NAK baranyai elnöke elmondta, nagyon nehéz volt a tavalyi év a gazdálkodóknak, hiszen nem csak az aszály, hanem a terménykereskedelem, az euro árfolyam, a pályázati rendszer is mind rányomta a bélyegét az elmúlt évre. Az idei év pedig talán még nehezebb lesz, hiszen – mint arról épp a napokban írtunk – az ukrán génmódosított gabona elárasztotta a közép-európai felvásárlópiacot, így a gazdálkodók nem tudják, vagy csak nyomot áron tudják eladni a terményeiket, hiába jobb minőségű a hazai búza és árpa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!