Hiteles tájékoztatást nyújtanak a betegségről

2023.03.06. 16:32

Szakmai fórumokkal, mobilapplikációval, és provokatívan fotózott női táskával kampányolnak az endometriózis kezeléséért

Zs. K.

Március az endometriózis hónapja, melynek keretében az Endometriózis Magyarország alapítvány provokatívan fotózott női táskákkal kampányol. A vaginára emlékeztető táskák, mint a női test szimbólumai arra figyelmeztetnek, hogy időben a probléma mélyére kell nézni, ha tisztában akarunk lenni azzal, milyen betegségeket cipelünk magunkban. Számos rendezvényt tartanak országszerte a témában, az érdeklődők szakmai fórumokon vehetnek részt, előadásokat hallgathatnak, továbbá lehetőségük nyílik feltenni a témában kérdéseiket. Emellett idén is megválasztják az Endometriózis Nagykövetét, továbbá a kampány fontos célja az is, hogy népszerűsítse az alapítvánnyal közösen fejlesztett Lucy applikációt is. A mobilalkalmazás amellett, hogy egy precízen személyre szabható menstruációs és termékenységi naptárt kínál, egy orvosok bevonásával megalkotott algoritmust is futtat, mely a bevitt adatok és tünetnaplók alapján számos női betegség, így az endometriózis kiszűrésében is segítséget nyújthat.

Március 10-én, pénteken 17 órától a pécsi Művészetek és Irodalom Házában tartanak a téma köré épülő előadásokat. A regisztrációt követően Salamon Adrienn, az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány kuratóriumi elnöke köszönti a megjelenteket, majd 17:45-től Mit tudunk az endometriózisról? címmel Dr. Berkó Babara, PTE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika orvosa tart előadást. Ezt követően várhatóan 18:10-től Bodor Andrea Lili, pszichológus és integratív hipnoterapeuta jelölt beszél a hallgatóságnak a lélek és a test erősítésére szolgáló gyakorlatokról. Katona Viktória, a Harkányi Psoriasis Centrum dietetikusa, sportdietetikusa a teljes értékű növényi étrendről tart tájékoztatót, amely után 19 órától  Prof. Dr. Koppán Miklós egyetemi tanár, a pécsi DaVinci Klinika szülész-nőgyógyász szakorvosa ad választ arra a kérdésre, hogy hogyan válasszunk endometriózis specialistát. Az előadássorozatot Kippel Vilmos, az Atlas Gyógyközpont vezető gyógytornásza zárja, aki a kismedencei fájdalom csillapításáról nyújt információkat az érdeklődőknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!