Szépítik a falut

2023.03.30. 16:32

Szemetet szednek Mánfán és környékén

Két egymást követő áprilisi hétvégén hulladékgyűjtési akciókra hívja a településen élőket a faluszépítésben és az azt övező területek ápolásában is aktív szerepet vállaló Mánfa Fejlődéséért Egyesület.

W. K.

Fotó: Kiss János

 

Április 16-án szemétszedéssel egybekötött kirándulásra invitálnak mindenkit: a Mánfai Sarlós-Boldogasszony templomtól a Melegmányi vízesésig tartó mintegy 5 kilométeres szakaszon takarítanak majd a résztvevők. A vízesésnél kis pihenőt tartanak, igény esetén az Ágnes vízeséshez is elsétálnak - az Egyesület felhívása szerint az útvonalon több geoláda is található, amelyek felkutatása a gyerekeknek igazán izgalmas feladat. A túra 9 órakor a templomtól indul. 

Egy héttel később, április 23-án 10 órakor veszi kezdetét, szintén az Egyesület szervezésében az önkéntes szemétszedés Mánfán, az országos TeSzedd! akcióhoz csatlakozva. A nap során a Temető buszmegálló – ami az akció induló állomása - és a Sarlós Boldogasszony között területen gyűjtik össze a közterületekről a hulladékot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában