Megkezdődik a teljes útzár

2023.03.22. 21:40

Szeptemberig áll fenn ideiglenes forgalmi rend a Szigeti úton

Megkezdődik a teljes útzár március 23-án, délelőtt 9 órától a Szigeti úton a „Kelet-nyugati közösségi közlekedési tengely kialakítása Pécsett” című projekt kivitelezésének eredményeképpen.

Cz. E.

Fotó: Löffler Péter

A beruházás során a nyugati kerékpárút folytatásaként 600 méter hosszan újabb irányhelyes kerékpárút/sáv épül. De a fejlesztés keretén belül megújul a Szigeti út – Tüzér utca csomópontjának burkolata, a Honvéd utcánál forgalomirányító jelzőlámpa épül, valamint több buszmegállót is felújítanak.

Március 23-től a következő változások léptek életbe: az Erkel Ferenc utca és a Huszár utca között lezárták a Szigeti utat, a Hungária út felől érkezőknek a Rókus utcánál el kell kanyarodni északi irányba, a továbbhaladás csak a Váci Mihály utca felé a célforgalomnak és a töltőállomást használóknak lehetséges. A Szigeti úton a töltőállomás bejárata után kizárólag buszok és taxik közlekedhetnek, a Honvéd utca Váci Mihály utcától délre eső szakasza zsákutca lesz. A Huszár utca egyirányúvá válik a 31-es számtól észak felé. Az Erkel Ferenc utcában északi, a Lázár Vilmos utcában déli irányba egyirányú forgalmi rendet vezetnek be. A Szigeti úton a Rókus sétánynál található gyalogos átkelőhelyet ideiglenesen megszüntetik.

Várhatóan a munkálatok miatt szeptember elejéig áll majd fenn ideiglenes forgalmi rend. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában