Fedezd fel!

2023.03.22. 15:48

Újabb elemmel bővült Árpád-tetőn a kalandbirodalom (galéria)

Megnyitotta kapuit a Mecsek Discovery Center, az EAGLE elnevezésű horvát-magyar együttműködés eredményeként Európai Uniós támogatással megvalósult ökoturisztikai bemutatóhely.

Zs. J.

Fotó: Laufer László

A Mecsekerdő Zrt. legújabb beruházása, a Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és a Mecsek kulturális és természeti világát bemutató MecseXplorer helyszíne. Az ünnepi átadón jelen volt Ripszám István, Mecsekerdő Zrt. vezérigazgatója, Szentpéteri Sándor az Agrárminisztérium főosztályvezetője, Hoppál Péter országgyűlési képviselő és Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke.

A Mecsek Discovery Center az EAGLE nevet viselő, az Európai Unió támogatásával megvalósuló, 1,7 millió euró költségvetésű horvát-magyar közös projekt keretében valósult meg annak érdekében, hogy a felek egymást kölcsönösen erősítve ösztönözzék a természetjárást, a két ország felfedezését. A fejlesztések része a horvát és a magyar végpontok összekötése a virtuális térben – például VR-szemüvegek segítségével –, így a fizikai távolságtól függetlenül, 3D-ben is megcsodálhatók a határon túli látnivalók, például a Pitomacai erdő látképe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában