A lobogók kihelyezéséről az önkormányzat dönt

2023.03.30. 07:00

Városszerte mindössze tizenöt darab zászlót tettek ki a Biokom munkatársai március 15-én

B. M.

Fotó: L.P.

Miután kiderült, hogy a Gyurcsány Ferenccel együttműködő Péterffy Attila pécsi polgármester 2000 forintot spórolt azzal, hogy március 15-én nem öltöztették piros-fehér-zöldbe, a magyar nemzeti lobogó színeibe az ünnep alkalmával a Tv-tornyot, a Biokom Nkft. elárulta, mennyi zászlót tettek ki városszerte.

Mivel a pécsi önkormányzat baloldali sajtóosztálya rendszeresen igyekszik megtagadni a válaszokat az újságírói megkeresésekre, valamint elsősorban politikai célzatú, nem túl hiteles közleményeket ad ki, ezért közérdekű adatigénylésekkel kell a tájékoztatásokat kipréselnünk. A Biokom Nkft.-től március 17-én kérdeztük meg: hány darab, a cég tulajdonában lévő nemzeti színű (piros-fehér-zöld) lobogóval rendelkeznek? Ezekből 2023. március 15-én mennyit és hova helyeztek ki? Ki döntött a lobogók kihelyezéséről?

A Biokom Nkft. március 29-én, szerdán, tehát majdnem két héttel a megkeresésünk után válaszolt. A Biokom Nkft. vezetője, Meixner Barna közölte, hogy Pécs város területén összesen 15 piros-fehér-zöld színű, nemzeti zászlót helyeztek el. A Széchenyi téren 10 oszlopra tették ki a lobogókat Pécs város zászlajával, valamint az unió lobogói mellett. 

Meixner Barna elmondása szerint az általa „Felszabadulási emlékműnek” nevezett Niké-szoborra, valamint a Terracina térre is hasonlóképpen tették ki a magyar zászlót a pécsivel és az unióssal együtt. Megemlítette még a Barbakán teret, valamint a Kálvária dombot az alagút felett mint helyszínt, ahova magyar zászló került.

Az egykori MSZP-s alpolgármester, Meixner András fia, Meixner Barna ugyan csak pár éve vezeti a céget, de azt állította, hogy a zászlók kihelyezésével kapcsolatos feladatokat a Biokom Nkft. 12 éve vette át a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. jogelődjétől, és azóta a kialakított gyakorlatot folytatja. Hozzátette: a zászlók kihelyezéséről az önkormányzat dönt, és nem kértek változtatást a darabszámokat illetően. Csakhogy például az előző városvezetés alatt a Petőfi-szobor körül is hatalmas magyar zászló volt körben, illetve a városi ünnepségre is jóval többen voltak kíváncsiak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!