Változások Pécs belvárosban

2023.03.30. 19:28

Visszatér a korábbi forgalmi rend a Régészeti Múzeumnál

A Régészeti Múzeum felújítása 2022 májusban kezdődött a Széchenyi téren.

Zs. J.

Fotó: Laufer László

A pécsi városháza beszámolója szerint a kivitelezés jó ütemben halad, így az eredeti tervekhez képest másfél hónappal korábban, már március 31-én 16 órától újra a megszokott forgalmi rend léphet életbe a Régészeti Múzeum közvetlen közelében, vagyis a személyautók bekanyarodhatnak a Dzsámi északi oldalán található úttestre, míg a Káptalan utca Hunyadi út és Szepesy Ignác utca közötti szakasza újra egyirányú lesz.

A városházi közleményben kitérnek rá, a gyalogosok továbbra sem használhatják a Hunyadi utcai keleti, illetve a múzeumépület előtti déli járdát. A kerékpárosok számára viszont újra zavartalan lesz a közlekedés a Mária utcát és a Janus Pannonius utcát összekötő kerékpárúton.

Mivel az ideiglenes forgalmi rend következtében a Szepesy Ignác utcát a korábbiaknál jóval jelentősebb forgalom terhelte, emiatt több helyen burkolatsüllyedések alakultak ki. Ezeknek a helyreállítása április 17-től indulhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában