Négy ütemben zajlik majd

2023.03.18. 11:46

Víziközmű-munkálatok indulnak Pécsen, a Kiss Ernő utcában

2023. március 27-én kivitelezési munkálatok indulnak a Kiss Ernő utcában a „Víziközmű-hálózatok átalakítása hatékonyságnövelő fejlesztése Pécsett” tárgyú projekt keretében – áll a pécsi önkormányzat közleményében.

bama.hu

Képünk illusztráció

Fotós: Fehér Gábor

Mint írják, a munkálatok keleti irányból, a Vadász utcai kereszteződéstől indulnak és haladnak nyugat felé. A Kiss Ernő utcában – a Vadász utcától a Vöröskereszt utcáig tartó szakaszon – cserélik a víz- és a szennyvízvezetékeket, nyílt árkos technológiával. Mivel az utca túlságosan keskeny, így a kivitelezési munkálatok teljes útzár mellett valósulnak meg.  

A beruházás a tervek szerint az alábbi ütemezésben történik: 

1. ütem: 2023. március 27. – 2023. április 28.: Vadász utca – Rippl-Rónai utca közötti szakasz. 

2. ütem: 2023. április 24. – 2023. május 8.: Rippl-Rónai utca – Csillag utca közötti szakasz. 

3. ütem: 2023. május 4. – 2023. május 31.: Csillag utca – Dugonics utca közötti szakasz. 

4. ütem: 2023. május 27. – 2023. július 1.: Dugonics utca – Vöröskereszt utca közötti szakasz. 

A lezárás idején az ingatlanokra a gépkocsival történő be- és kihajtás nem lesz lehetséges, ugyanakkor a hatósági járművek (mentők, tűzoltók, rendőrség) közlekedését biztosítják. A kommunális hulladékelszállítás rendje annyiban változik, hogy a Kiss Ernő utcában a kivitelezéssel érintett lezárt szakaszon a hulladéktároló edények részére ideiglenes gyűjtőterületet jelölnek ki a Kiss Ernő utca és a Rippl-Rónai utca északnyugati sarkán.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában