Bővül a kölcsönzők köre

2023.04.05. 15:45

A kerékpárral kirándulni vágyók kihasználhatják a kétkerekes turisztikai lehetőségeket

Nem feltétlenül kell az autóra szerelni a kerékpárjainkat, ha egy jót szeretnénk biciklivel kirándulni Dél-Baranyában.

Zs. K.

A kerékpárkölcsönzési lehetőségek köre ugyanis egyre bővül. A korábbi években is elérhető, 8 településről (Sellye, Vajsz­ló, Kémes, Harkány, Drávaszabolcs, Kisharsány, Nagyharsány, Siklós) kölcsönözhető elektromos kerékpárok a húsvét utáni hetekben kerülnek ki a dokkolókhoz. 

Az üzemeltető elmondta, idén is a tavalyi díjazás ellenében (5000 forint kaució, 3500 félnapos, 7000 forint egész napos, alkalmi 450 forint, melyben az első 10 perc ingyenes, majd minden megkezdett óra 1000 forint) használhatók a kerékpárok, és idéntől szeretnének bevezetni egy egész évre (szezonra) szóló kártyát, mellyel 5000 forintért 10 órát lehet majd kerékpározni.

A harkányi Tourinform irodából ebben az évben is kaució nélkül lehet kerékpárt bérelni 2000 forintos napidíj ellenében. Itt négy férfi és négy női kerékpár kölcsönözhető.

Villányban az önkormányzat egy pályázati projekt keretében szerzett be hat felnőtt és négy gyermekkerékpárt, hat futóbiciklit, egy kétszemélyes gyermekutánfutót, egy tandemkerékpárt. Az eszközöket várhatóan április közepétől lehet majd kikölcsönözni a villányi sportkörtől. A pincesoron található MenjBe Sörözőből ettől az évtől tíz Csepel kerékpár és 4 elektromos roller kölcsönözhető. Jerkus Aurél üzletvezető elmondta, kaució itt sincs, viszont letétbe kérhetnek lakcímkártyát, és szerződést is kötnek a bérlővel a felelősségvállalásra. A kerékpárokat reggel 9-től 18 óráig 6000 forintért lehet kibérelni, míg az elektromos rollert napi 10 ezer forintért lehet használni. Aki délután 14 óra után kölcsönöz, annak a napidíj 70 százalékát kell csak megfizetnie. 

Ezen kívül a „Rent Bike Villánytól” tudnak a kirándulni vágyók már évek óta kerékpárokat kölcsönözni. 50 normál és 12 elektromos bringa áll rendelkezésre náluk, melyet 24 órára adnak bérbe (a normál bicikliket 5000, az elektromosokat pedig 12 ezer forintért). A kerékpárokat oda viszik, ahová a kölcsönzők kérik, és más településekre is elszállítják.

Siklóson a Rent A Bike tulajdonosa, Berkecz József házhoz (szállodához, apartmanhoz, stb.) viszi a kerékpárt, melyet a kölcsönzők napi 4000 forintért használhatnak, és családok esetében a 12 év alatti gyerekeknek díjmentesen ad bicikliket. Az árban az is benne van, hogy meghibásodás esetén azonnal javítják, és cserekerékpárt visznek a helyszínre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!