Támogatást nyertek

2023.04.24. 12:15

A patak medrének kotrására is sor kerülhet a nyáron

Nyáron indulhat a tervek szerint Szászváron a belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása – a beruházásra a TOP Plusz pályázaton 100 millió forint támogatást nyert a település. A projektet a szászvári önkormányzat a Baranya Vármegyei Önkormányzattal konzorciumban valósítja meg.

W. K.

Illusztráció

Fotó: MNStudio

Vidák Krisztina, Szászvár polgármesterének hivatalos internetes közösségi oldalán közzétett tájékoztatása szerint jelenleg az engedélyes tervek elkészítéséhez a tervező, valamint a projekt műszaki ellenőrének kiválasztása folyik. A tervek elkészülte után a kivitelező kiválasztására vonatkozó nyílt közbeszerzési eljárást a Baranya Vármegyei Önkormányzat folytatja le, a munkálatok várhatóan a nyár folyamán indulnak.
Vidák Krisztina tájékoztatójában kiemelte, a projektben a Jókai, a József Attila és a Domb utcákban a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztésének konkrét célja, hogy a meder az érintett belterületi szakaszon biztosítani tudja a 3 százalékos valószínűséggel előforduló nagyvízhozamok kiöntésmentes levezetését. A beruházás során a Bánya-patak bizonyos részének és a Petőfi utcai árok egy szakaszának mederkotrására és a meglévő burkolatok felújítására is sor kerül. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!