Döbbenetes

2023.04.01. 10:09

A városházi sajtó alázta a pécsi diákönkormányzatot, mert kulturáltak voltak

A baloldali önkormányzat hivatalos lapja arról értekezett, hogy „szekunder szégyenérzetük” van, mert a diákok magázva, ünneplőbe öltözve és tisztelettudóan beszéltek egymással a városi diákönkormányzat alakuló ülésén. Igaz, a baloldali városvezetők másokat hol droidnak, hol hülyének nevezik az önkormányzati üléseken, de akkor nem szégyenkezett a városházi sajtó.

B. M.

Fotó: Laufer László

A baloldali városvezetés lapja a nemzeti oldal politikusai, vagy baloldali ellenségeik, illetve újságírók családja után újabb célpontot talált: ezúttal a városi diákönkormányzat tagjai kerültek célkeresztbe, nem is akármiért!

 

A diákok illendőek voltak, ez is zavarta a baloldali lapot

A városi önkormányzat több mint 120 millió forintból működő, vastagon megfizetett Péterffy-propagandistáinak lapja ugyanis úgy számolt be a diákönkormányzat alakulóüléséről, hogy azon lamentált, hogy a „kincstári nyakkendők, az élére vasalt öltönyök és kosztümök, valamint a bántóan komolykodó magázódás a tizenévesek között mennyire életszagú".  Aztán felteszi a kérdést a közpénzből kitömött lap, hogy ez „mennyire mutatja azt kifelé, hogy itt 15, 16, 17 éves – bár kétség kívül elhivatott –, de mégis csak gyerekek akarnak tenni azért, hogy a többi diáknak is jobb legyen?” 

A tisztelettudó diákok miatt szégyenkezett az önkormányzati lap

A városi önkormányzat hivatalos lapja így folytatja, hogy „azért valljuk be, amikor egy gimnazista fiatal „Polgármester Asszony” megszólítása után, egy másik gimnazista fiatal „aljegyző urazza” le a szintén gimnazista fiatalt, akkor az esemény nyilvánvaló jelentősége ellenére is inkább egyfajta szekunder szégyent érezhet a külső megfigyelő, mintsem átszellemült elismerést.”

Csizmadia kiállt a diákok mellett

Csizmadia Péter a lap online felületén kommentben meg is jegyezte, hogy a szerző a diákokkal kapcsolatban kialakult szekunder szégyenérzete helyett neki a az újság egyes munkatársainak teljesítményével kapcsolatban van hasonló érzéte. 

– Nem emlékszem, hogy a kedves szerző felemelte volna hangját amikor Péterffy Attila polgármesterként droidnak nevezte vagy Ruzsa Csaba alpolgármesterként lehülyézte a városházi képviselőket – mondta. 

Ne óbégasson, te tök hülye vagy – ez megy

Csizmadia Péter arra utalt, hogy Péterffy egy korábbi közgyűlésen arrogánsan „droidoknak" nevezte el a kormánypárti képviselőket ezzel védve meg a pécsi körzetében keveset látott Mellár Tamás baloldali képviselőt. Nem is olyan régen Péterffy pedig azt is üzente az egyik közgyűlésen politikai ellenfeleinek, hogy „Ne óbégasson, kolléga úr! Vegyen be nyugtatót!”, de már közölte azt is, hogy „ne gágogjon”. A Polgármesteri Hivatal munkatársait pedig azzal ekézte, hogy „látom, itt van egy rakat jogász, de egyik se képes a saját jogi álláspontját elmondani”. 

A külső alpolgármestere, Ruzsa Csaba Barkóczi Csaba fideszes képviselőnek mondta azt, hogy „te tök hülye vagy”, de mások véleményét „demagóg baromságoknak” titulálta már.  A baloldali koalíciót erősítő LMP-s, Kóbor József  Berényi Zoltánnak  (ÖPE-KNDP) mondta nemrég, hogy „joga van bunkónak lenni”.

 A városvezetők egyébként teljes mellszélességgel kiálltak amellett a művész mellett is, aki az egyházi fenntartású Nagy Lajos Gimnázium ajtajára falloszt rajzolt, azt üzenve az igazgatónak, hogy „a f*szodtól határolódj el. Ne a helyetted tiltakozó diákodtól. Vesszen a klerikálfasiszta Orbán-rezsim!”

A roma vezetőt is kiröhögték

A közelmúltban a baloldali képviselők kiröhögték a roma önkormányzat vezetőjét, aki működési támogatást szeretett volna kérni, de lerázták a városházán. Péterffyék ténykedéséről a volt alpolgármesterük, a Bognár Szilvia is mondott lesújtó véleményt korábban: eszerint a lelki terror lett a pécsi városháza legfőbb fegyvere és „az ország legsötétebb korszakát idézik a városvezetés módszerei”.

 

Megviselte a fiatalokat

Úgy tudjuk, hogy a baloldali önkormányzat lapjának lejárató írása nagyon megviselte a fiatalokat, akik egyébként szabadidejüket feláldozva igyekeztek megfelelni azoknak a közgyűlés tagjai számára íratlan kulturális mércéknek, amelyeket sem a baloldali városvezetők, sem a baloldali városi lap nem ismerhet a jelek szerint.  

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában