Komoly kitüntetést kapott a vendégprofesszor

2023.04.01. 14:03

Az emberkereskedelem ellen küzd elismerésre méltóan

A Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben (polgári tagozat) részesült a közelmúltban a pécsi jogi kar holland vendégprofesszora, a holland rendőrség tanácsadója, dr. Jorn van Rij.

bama.hu (forrás: PTE ÁJK)

Az állami kitüntetést dr. van Rij az emberkereskedelem elleni küzdelemben a magyar hatóságokkal és szervezetekkel együttműködésben végzett példaadó tudományos szakértői és tanácsadói munkája elismeréseként kapta.

Van Rij több, mint egy évtizede vesz részt az ÁJK tudományos és szakmai közéletében: doktori (PhD) fokozatát a jogi kar Doktori Iskolájában szerezte, óraadóként rendszeresen tartott vendégelőadásokat az ÁJK több képzésében. 2021 őszén dr. van Rij közreműködésével jött létre a PTE ÁJK-n az emberkereskedelem elleni küzdelemmel foglalkozó nemzetközi kutatócsoport. 2022 őszétől dr. van Rij – az Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány alapítványi alap támogatásával – a pécsi jogi kar nemzetközi vendégoktatója.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!