Bemutatták az újdonságokat

2023.04.02. 12:30

Baranyai gyermekorvosok is tanácskoztak

A régió gyermekorvosai tanácskoztak a közelmúltban Szekszárdon, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán.

bama.hu

A régióból, Baranya, Somogy és Tolna vármegyéből, valamint a Duna túloldaláról, Bajáról és a kalocsai kórházból is érkeztek szakorvosok, hogy a gyermekgyógyász továbbképző tanfolyamon az egyes szakterületek legjobb előadótól sajátítsák el a legújabb ismereteket.

A résztvevőket házigazdaként dr. Németh Csaba, a Balassa János Kórház főigazgató főorvosa köszöntötte. A főigazgató elmondta: öröm, hogy a Covid okozta kényszerű szünet után ismét megtarthatják a gyermekorvosoknak ezt a hagyományos, tudományos értekezletét. Hozzátette, soha nem volt olyan fontos az összefogás, mint most, mikor a járvány után újraindul az egészségügy, a gyógyítás érdekében szükséges a közös munkához a kapcsolatok erősítése, újraalakítása.

Az egésznapos tanácskozáson előadások hangoztak el a szakma újdonságairól. Szó esett az újszülött-gyógyászatról, a gyermek bőrgyógyászatról, és az autoimmun betegségekről is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában