A fővárosban is bizonyíthatnak

2023.04.10. 15:03

Bejutottak az Országos Elsősegély-ismereti Versenyen döntőjébe a drávaszabolcsi diákok

Országos döntőbe jutott a Drávaszabolcsi Körzeti Általános Iskola szakköröseinek csapata az Országos Elsősegély-ismereti Versenyen, így április 15-én Budapestre utaznak, hogy a végső megmérettetésben is bizonyíthassák tudásukat.

Zs. K.

Felkészítőjük, Fekete Andrea elmondta, védőnőként – és egyébként is – szívügyének és kötelességének érzi, hogy a gyerekeknek ne csak a kötelező egészségneveléssel kapcsolatos előadásokat tartsa meg, hanem megismertesse őket az elsősegély alapjaival is.

Az ötödik-hatodik osztályosok szabadidejükben, tanórán kívül, vagyis szakköri keretek között tanulnak tőle a drávaszabolcsi iskolában. Ezen kívül évek óta indítja a fiatalokat különböző versenyeken is, az Országos Elsősegély-ismereti Verseny többfordulós, ősz óta tart. Feladatlapokat kell megoldani, videókat, fotókat kell készíteni, és azt visszaküldeni. 

 

A csapat szorgoskodásának meglett az eredménye, hiszen kategóriájukban a legjobb nyolc közé, vagyis a döntőbe kerültek. Ez már jelenléti verseny lesz a fővárosban, ahol már helyben gyakorlati, betegszimulációs feladatokat kell megoldani. 

– Nagyon készülünk, nagyon sokat gyakorolunk, hiszen versenykörülmények között kell bemutatnunk azt a tudást, amit itt elméletben tanultunk – mondta Fekete Andrea. A drávaszabolcsi Géz a kézben csapat tagjai: Csoszor Mirtill, Ignácz Attila Richárd és Polyákovics Patrik, a póttagok pedig, akik szintén velük utaznak a döntőre: Horváth Csaba és Ignácz Attila. A diákoknak ezután sem lesz sok pihenőjük, hiszen április 26-án, a Magyar Vöröskereszt Elsősegélynyújtó Versenyének vármegyei döntőjén is részt vesznek. 

A legjobb eredményekkel

A szervezők célja, hogy a diákok elsősegélynyújtási, egészségvédelmi és egészségfejlesztési ismeretei bővüljenek. Az Országos Elsősegély-ismereti Versenyen több baranyai csapat is képviseltette magát, a drávaszabolcsi diákokon kívül még 9–12. REF osztályos kategóriában a PTE Szociális és Egészségügyi Szakképző Iskolájának Szeszi Tri-O nevű csapata is a döntőbe jutott. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!