Szászvár készül a tavaszra

2023.04.01. 21:05

Életet menthet a gallyazás, meg is kezdték a munkálatokat

W. K.

Fotó: Nagy Balázs

Megkezdődtek a gallyazási munkák a településen, az élet- és vagyonbiztonság feltételeinek megteremtése érdekében. Ha ugyanis a fa ágai elérik a vezetéket, pusztán a növény érintése, illetve annak környezetében való tartózkodás is életveszélyes helyzetet teremthet. Ha pedig az ágak a vezetékekhez csapódnak, komoly áramkimaradásokat is okozhatnak. 

A vonatkozó jogszabály szerint a biztonsági övezetben lévő növényzetet az ingatlantulajdonosnak kell rendszeresen gondoznia, köteles a fák, bokrok ágait rendszeresen eltávolítani, ha azok a szabadvezeték biztonsági övezet határát elérik. Ha ez nem történik meg, az E.ON szerződött vállalkozóval végezteti el a gallyazást. 

- A munkák egy része már megtörtént, a település bizonyos helyein azonban nem tudták a vezetékek közül az ágakat kiszabadítani - itt az áram kikapcsolása lesz szükséges a munka elvégzéséhez, ennek időpontjáról előzetesen tájékoztatják majd az érintett lakosságot

 - adta hírül hivatalos internetes közösségi oldalán Vidák Krisztina, Szászvár polgármestere. - A levágott, a saját ingatlanon kívüli közterületen lévő gallyakat az önkormányzat pár héten belül elszállíttatja - tette hozzá a polgármester, kérve a helybéliek türelmét. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában