Taroltak a helyi termelők

2023.04.04. 10:09

Huszonkettedik alkalommal rendezték meg a borversenyt

Huszonkettedik alkalommal szervezett borversenyt a Bortermelők és Borbarátok Hosszúhetényi Egyesülete.

Zs. K.

Szabó Gábor főszervező, az egyesület elnöke elmondta, az idei megmérettetésre rekordszámú, 232 bort (110 fehér, 87 vörös, 29 rozé, 6 siller) neveztek be a termelők a pécsi borvidéken túl a villányi, szekszárdi és a tolnai borvidékről is. Az eredményhirdetésre pedig április elsején, a Tavasz Vendéglőben került sor. A borversenyen végül 7 nagyarany, 53 arany, 79 ezüst- és 63 bronzérmet osztottak ki, 30 tétel pedig oklevél minősítést kapott. A hosszúhetényi borászok összesen 23 aranyérmet – köztük három nagyaranyat – nyertek.

A legjobb fehérborért Gruber József, a legjobb rozé, illetve sillerért Mihályi Katalin, legjobb vörösborért pedig Szajdúk János kapott díjat. Schunk József 2 arany- és 2 nagyarany éremmel a legeredményesebb helyi termelő lett. Polgármesteri díjat nyert Gruber József, a legjobb vidéki fehérbort Kreka Bálint szolgáltatta, a legjobb vidéki rozé a Garai pincéből, a legjobb vidéki vörösbor pedig Koch Lajos pincéjéből került ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!