Könyvtári KisÖKOs

2023.04.08. 09:28

Környezeti harmóniára tanítanak a könyvtárban

Könyvtári KisÖKOs címmel szemléletformáló előadássorozat indul a Csorba Győző Könyvtárban.

M.B.E.

Fotó: Makovics Kornél

Az a cél, hogy a fiatalokat ökológiai gondolkodásra neveljék, a környezettudatosságot népszerűsítsék, annál is inkább, mert a könyvtárban a szemléletformáló tudásanyag az állomány dokumentumai közt elérhető. A KisÖKOs program során ismeretterjesztő előadások lesznek, felnőtt és gyermek könyvbemutatók, családi programok és filmvetítések. Szakértők hívják fel a figyelmet a környezet- és természettudatosságra, a fenntartható fejlődés lehetőségeire és fontosságára.

Az  első tervezett program április 20-án 17 órakor lesz, Farkas Krisztina beszél a permakultúra alapjairól a Belvárosi Fiókkönyvtárban és Ifjúsági TanulóTérben (Király utca 9.). Volt egyszer egy vadvíz ország címmel filmbemutatót tartanak 26-án 17 órakor (jön a rendező, Szendőfi Balázs Pro Natura díjas természetfilmes is a vetítést követő fórumra) a Tudásközpont nagyelőadójában. Május 19-én 17 órakor méhekről és a mézről lehet diskurálni May Gábor méhésszel a Tudásközpont Körbirodalomban, 21-én 9.15 órakor pedig ehető vadnövény felfedező kirándulást vezet Németh Bia a Csorba Győző Könyvtár Pécsbányai KönyvtárPonttól (Pécs, Gesztenyés út 17.). Végül júniusban szobanövény csere-bere lesz 10-én 10 órától a Tudásközpont déli bejárata előtti téren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában