Péterffy csak ígérget

2023.04.26. 19:10

Még mindig büntetik a betegeket a kórházi parkolókban

Nem álltak le a büntetésekkel a pécsi orvosi rendelők, rendelőintézetek és kórházak környékén sem, holott 2019-ben még világos ígéretet tett arra a város baloldali polgármestere, hogy megszüntetik ezt a rendszert.

Bóka Máté

„Néhány nappal ezelőtt a súlyosan beteg édesanyámat vittem be a Rét utcai klinikára kontrollra. Az autót a Rét utcai parkolóban hagytam, ahol vettem is jegyet készpénzért. Az orvosi vizsgálat viszont kicsit elhúzódott, én viszont a váróban nem tudtam eldönteni, hogy kiszaladjak az autóhoz újabb jegyet venni, vagy maradjak inkább anyukám mellett. Anyukámról tudni kell, hogy térben nagyon nehezen tájékozódik és ha egyedül marad, attól lehet tartani, hogy pánikba esik. Végül maradtam inkább és húsz perces késéssel jött ki az orvostól. Amikor visszamentünk a kocsihoz, észrevettük, hogy a parkolóőrök megbüntettek, de úgy, hogy még a 15 perces állítólagos türelmi időt is kivárták", mesélte olvasónk, aki azt is megjegyezte, hogy azért is tartja igazságtalannak a dolgot, mert beteg és idős emberekről van szó, akik ha egyedül érkeznek, akkor sem biztos mobilon keresztül el tudnak intézni egy parkolást. 

Lapunk ugyanakkor már korábban hasonlóról számolt be a gyermekklinikánál, ahol nemegyszer sorakoztak a büntetőcsomagok az autókon, hiszen a kórházak környékét ugyanúgy kezeli az MSZP-DK-s városvezetés, mint a többi fizetős területet. 

A kórházak körüli ingyenes parkolás bevezetését azonban 2019-ben éppen a Gyurcsány Ferenccel együttműködő Péterffy Attila ígérte meg, mint mondta, „ígéretem fontos része, hogy ingyenessé teszem a parkolást az egészségügyi intézmények környékén a kezelések idejére a pécsi polgárok számára."

Tehát elvileg már évekkel ezelőtt be kellett volna vezetni ezt a városban, csakhogy ez ügyben sem történt előrelépés. A Biokom Nkft. másfél éve azt nyilatkozta, hogy a papíralapú rendszert már kidolgozták, de egyeztetnek a mobilszolgáltatókkal arról, hogy miután a beutalók, receptek digitálisak lettek, miként tudnák ezt a parkolási kérdésben alkalmazni.

Ezzel együtt az elmúlt években semmi jele nem volt annak, hogy a Péterffy-féle ígéretet betartanák, és hogy hány beteget, hozzátartozót büntettek meg, nem tudni. Elvileg méltányosságot is lehet kérni a Biokomtól egy korábbi közlése szerint, de az is kérdés, hogy ez milyen utánajárással, ügyintézéssel jár az ügyfeleknek, illetve mennyiben fogadják el érveiket. Ráadásul egy polgármesteri ígéret ellenére büntetik őket rendszeresen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!