Lesz balatoni járat?

2023.04.09. 10:09

Megreformált vonalhálózat: májustól indul az új menetrend Komlón

W. K.

Fotó: Laufer László

Gyökeresen megváltozik májustól a komlói helyi tömegközlekedés: megreformált vonalhálózat biztosítja majd a városrészek közti összeköttetést, az útvonalak mellett a járatszámok is változnak, átalakulnak a bérlettípusok, és ennek megfelelően új tarifák lesznek. 

Polics József, Komló polgármestere kérdésünkre elmondta, az eddigi visszajelzések szerint zömében örülnek a komlóiak annak, hogy májustól városrészeken átívelő helyi járatokkal tudnak majd közlekedni. 

– A Komlói Tömegközlekedési Bloggal együttműködve indított kommunikációs kampány részeként minden felvetett kérdésre konkrét válaszokat kaphattak és kaphatnak a jövőben is az érdeklődők

 – tette hozzá. 

Az újítások májusi bevezetését követően számítanak arra, hogy lesznek további lakossági észrevételek – augusztusban összegzik a gyakorlatban megmutatkozó tapasztalatokat, és indokolt esetben az igényeknek megfelelően a menetrend módosítására van lehetőség. 

– A részleteket tartalmazó menetrendfüzet hamarosan elérhető lesz az autóbusz-állomáson, és többek közt online felületeken is egyre több információ lát majd napvilágot a május 1-jétől életbe lépő változásokról – emelte ki Polics József.

Az elmúlt két évben rendkívüli népszerűségnek örvendő balatoni járatokról is kérdeztük a polgármestert, aki elmondta, hogy azok várhatóan idén nyáron is indulnak, a magyar tenger közvetlen elérését biztosító utazási lehetőségre hatalmas igény mutatkozik. A járat a bevezetésekor hétvégi napokon közlekedett Balatonmáriafürdőre, majd hamar dupla járattá bővült. Tavaly pedig már kibővített útvonalon, és pénteki napokon is járt a busz, így Zalakaros, a közkedvelt meleg vizes fürdő is már elérhető volt kényelmesen, átszállás nélkül Komlóról. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!