Hétköznapi horror

2023.04.05. 15:24

Ön szerint melyik a legfélelmetesebb pécsi utca?

Mindenki mást talál félelmetesnek – de van, hogy egy viszonylag rövid útszakasz hozza a frászt az emberre.

bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Ground Picture

– Átlagos pécsi estének indult – kezdi levelét olvasónk. – Ugyan fújt a szél, nem is kicsit, meg lógott az eső lába, de sétálni, pláne kutyával, ilyenkor a legjobb: kevesen vannak az utcán, nem kell állandóan figyelni, hogy ki jön szembe. Nagyot gyalogoltunk, egészen a Búza térig, amit korábban inkább elkerültünk, szerintem mindenki tudja, hogy miért. Ott hezitáltunk kicsit, hogy mi legyen, majd inkább még rátettünk egy lapáttal. És ez a rátett lapát nem várt élményt hozott.

Utunk ugyanis a Koller utcába vezetett. A Park moziig akartunk menni – és ez a rövid séta meghatározónak bizonyolt.

A kis túlzással fényárban úszó Búza térről ugyanis Pécs jelenleg talán legfélelmetesebb utcájába csöppentünk. A Koller utca önmagában is kicsit szürreális, hiszen vannak szépen felújított, vagy éppen teljesen új házak – meg van a Park mozi, a maga szomorú lepukkantságával. Márhogy tudjuk, hogy ezek vannak – mert látni ebből akkor semmit nem láttunk. Egyetlen lámpa sem égett ugyanis. 

A Koller utca teljes sötétségbe borult. És, igen, így a szürrealitás félelmetességbe csúszott át. Siettünk a kutyával, de az a pár perc... Hát, nem volt kellemes. Előttünk döngetett a hatos út forgalma, a szél fújt, fodrozta a pocsolyák vizét, a sötét házfalak meg mintha ránkdőltek volna.  

Remélem, az ott élők már jelezték a problémát az illetékeseknek, és helyreállt a közvilágítás. Mert amúgy szívesen sétálnánk arra máskor is.    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!