Szükség van új férőhelyekre

2023.05.02. 13:39

A bölcsőde bővítéséhez kértek támogatást Komlón

W. K.

A kép illusztráció

Fotó: © Unger Tamás

Az igényekre reagálva bővítené a komlói bölcsődét az önkormányzat - a mintegy 175 millió forintos fejlesztésre tegnap nyújtották be a pályázatot. 

Mint azt Polics Józseftől, Komló polgármesterétől megtudtuk, az intézmény jelenleg 68 férőhellyel rendelkezik, és maximálisan kihasznált. 

A bölcsődék bővítésére 2021 óta létezik pályázati lehetőség, eddig azonban Komlón a rendelkezésre álló férőhelyek száma elegendőnek bizonyult. Az utóbbi időszakban viszont egyre több  szülő jelentkezett az igénnyel, hogy gyermekük óvodás kora előtt szeretnének visszatérni a munka világába, ezekre reagálva döntött a tulajdonos önkormányzat, a fenntartó  Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulással karöltve, hogy a 2023. március végén kiírt pályázatra benyújtják a támogatási igényt.

Polics József kiemelete, a város és a társulás is kiemelt figyelmet fordít a térségben a bölcsődei ellátásra, amelyre az elmúlt évek visszajelzései és felmérései alapján folyamatos a igény. 

Az elképzelések szerint a Függetlenség utcában működő intézményt, a meglévő ingatlanhoz való hozzáépítéssel egy 14 férőhelyes csoportszobával bővítenék. Ezen kívül a férőhelyek számának növekedése következtében szükségessé váló kiszolgáló helyiségek kialakítása is a mintegy 175 millió forintos beruházás részét képezné.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!