Turbék misszió

2023.05.10. 11:33

A kegytemplom hozta össze a közösséget Szigetváron

A tavaly, hagyományteremtő jelleggel elindított Turbék missziós programsorozat záró eseményeit rendezték meg Szigetváron, a római katolikus plébánia szervezésében.

M. R.

Május 5-én este a turbéki Segítő Szűz Mária-kegytemplom oltárképének oltárra emelésének vigíliáján dr. Rosner Zsolt plébános mutatott be szentmisét a szigetvári Páduai Szent Antal-templomban. 

Mivel a kegytemplom állapota sajnos továbbra is életveszélyes, a zarándoklat résztvevői a templom előtt énekeltek és imádkoztak. Május 6-án rendezték meg a TurbéKihívás nevű jótékonysági napot, melyen a kegytemplom oltárképének 282. évfordulóját ünnepelték. Főzőversenyt és túrát is tartottak, a nevezési díjakból befolyt összegek a környékbeli iskolák javára szervezett gyűjtéshez járultak hozzá. 

A túra célpontja a kegytemplom volt. Az ebéd után a résztvevők csapatvetélkedőn vettek részt, majd dr. Veszner Veronika jegyző, Salamon Ferenc várkapitány és dr. Rosner Zsolt plébános koszorút helyezett el az 1664-es Zrínyi-féle téli hadjárat emléktábláján, amelyet egy évvel korábban helyeztek el. Az ünnepi koszorúzás előtt Varga Zoltán alpolgármester tartott beszédet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában