Bama.hu videó

2023.05.23. 07:00

Csak csigatempóban halad a legfontosabb pécsi nagyberuházás (videó)

Ahogy legutóbb, most is csak arról tudunk beszámolni, hogy csupán néhány ember dolgozik azon a szakaszon, ami miatt tízezren kénytelenek naponta a dugóban ülni. A helyiek szerint csigatempóban zajlik az építkezés a Szigeti úti kerékpárút-fejlesztésnél és útjavításoknál.

b. m.

Kedden már a két hónapos jubileumát köszönthetjük annak, hogy le van zárva a Szigeti út és a Tüzér utca egy szakasza a baloldali városvezetés által kiválasztott kivitelező miatt, akik egészen szeptember elejéig szöszölnek még a területen.

A feladat egyébként nem más a pécsi önkormányzat korábbi közlése szerint, mint a nyugati kerékpárút folytatásaként 600 méter hosszon újabb irányhelyes kerékpárút, illetve sáv építése, valamint a Szigeti út–Tüzér utca csomópontjának megújítása, jelzőlámpa építése a Honvéd utcánál, valamint buszmegállók felújítása.

Az elmúlt két hónap alatt egyelőre arról lehet beszámolni, hogy elkészült egy szakaszon, a zöldterületi részen a bicikliút alapja, szegélykövekkel, illetve a két hónapos lezárás jubileumát is köszöntve a Szliven Áruház előtti gyalog­átkelőnél az útburkolatnál kezdtek el alapozni egy 25-30 méteres szakaszon az út egyik felén.

A Fogászaszati Klinika előtti területen pedig még mindig dolgoznak, az útburkolat fele fel van túrva, de ott, ahol két hónapja is alig néhányan vettek részt a munkában, hétfőn is csak páran tevékenykedtek, ezen a szakaszon sem látható látványos előrelépés.

Az egész építkezés területén egyébként sem látni sok munkást – nagyjából 10-15-en lehettek –, de munkagépekből sem számolhattunk meg sokkal többet hétfőn a helyszínen. A helyiek elmondása szerint is a munka csigatempóban halad, a vállalkozó Strabagot ugyanis senki nem kényszerítette arra, hogy komolyabb erőforrásokat mozgósítson, pedig a cégnek bőven lett volna erre lehetősége. Az önkormányzatot azonban nem érdekli, hogy közlekedési káoszt okoztak, észszerűbb és átgondoltabb munkaszervezéssel, hatékonyabb munkavégzéssel lerövidíthető lett volna nem csak a munkavégzés ideje – vélekednek.

Hári József fideszes képviselő szerint alapvetően katasztrofálisan időzítették munkákat, miután végre nincs pandémia az iskolák is megteltek, az egyetemre járó diákok nagy hányada a környéken él, de középiskolák, általános iskolák, óvodák elérését is korlátozták a lezárásokkal, a Mecsekoldal nyugati része pedig ezen a szakaszon keresztül közelítené meg a belvárost.

– Ha június 15-től augusztus 30-ig tartó időszakra kellett volna időzíteni a munkát, ennyi idő elegendő lett volna erre. Az elmúlt időszakban hetekig alig dolgoztak, persze volt esőzés is, de erre tavasszal számítani lehetett volna. Egyébként azt láttuk, hogy a zöldterületen lévő pár száz méternyi bicikliutat simogatják, a Fogászati Klinika előtt pedig általában csak lézengenek – mondta. – Az itt élők egyáltalán nem érzékelik azt, hogy tempósan dolgozna a cég, nagyobb kapacitást alkalmazva vonult volna fel a területre azért, hogy minél hamarabb be tudják fejezni a munkálatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!