Fejlesztés

2023.05.10. 15:45

Családi bölcsőde nyílt Újpetrén, a volt védőnői szolgálat épületében

A beruházáshoz Kelemen Réka kisgyermeknevelő ötlete és a pécsi székhelyű, több bölcsődét üzemeltető társulással kötött szerződés biztosította az alapokat.

Zs. K.

Forrás: Újpetrei önkormányzat

Kraft Ferenc, Újpetre polgármestere elmondta, leegyszerűsítve a keszüi Bölcs-Csibe Családi Bölcsőde „költözött át” Újpetrére, miután ott egy új, három csoportos bölcsőde nyílt idén februárban. Az újpetrei önkormányzatnak helyet kellett biztosítani ehhez, így a volt védőnői szolgálat épületét társadalmi munkában önkormányzati dolgozók, közmunkások és önkéntesek segítségével – az önkormányzat és a társulás közös finanszírozásával – újították fel, amiért a községvezető köszönetet is mondott minden illetékeseknek. 

Forrás: Újpetrei önkormányzat

Az intézmény helyben két főnek biztosít munkahelyet, és a bölcsődében összesen nyolc férőhely van. Jelenleg még töltődik a létszám, így helyből, illetve a szabad férőhelyek függvényében akár a környező településekről – Kiskassáról, Pécsdevecserről, Peterdről, Vokányból és Kistótfaluból – is várják a kisgyermekeket, ezzel is elősegítve a szülők munkába történő visszaállását. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!